Biografie

Alessandro Cervino treedt regelmatig op als solist of in kamermuziekverband op bekende festivals en concertzalen in binnenland en buitenland zoalshet International Piano Festival van Ravello (Italië), het Festival Papaioannou van Kavala (Griekland), het Conservatorio della Svizzera Italiana in Lugano (Zwitserland), het Centro de cultura musical in Porto (Portugal), het Festival van Vlaanderen, het Muziekinstrumentenmuseum en Flagey in Brussel, de Handelsbeurs in Gent, enz.

Eén van zijn recitals werd door de RTBF-Musiq3 opgenomen en uitgezonden. Als solist concerteerde hij met het Vlaams Radio Orkest, Milano classica, Sturm und klang, Arte viva’ en het Baylor Chamber Orchestra, onder leiding van dirigenten als Massimiliano Caldi, Pierre Bartholomée, Thomas Van Haeperen and Stephen Heyde.

Hij wordt gewaardeerd als kamermusicus, en speelde samen met o.a. Berten D’Hollander, Judith Ermert, Yossif Ivanov, Weronika Godlewska, Ludovica Nardone, Vincent Hepp, Frederika Mareels en het Sgraffite strijkkwartet.

Zijn repertoire reikt van Bach tot vandaag. De laatste jaren vertolkte hij veel hedendaagse muziek op concerten in Ierland, Engeland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en Singapore.

Alessandro is een enthousiast docent piano (hoofdvak) aan LUCA – School of Arts, Campus Lemmensinstituut Leuven. Hij gaf masterclasses voor de Fondazione Diverso Inverso te Monterubbiano (Italië) en aan de School of Media and Performing Arts te Oulu (Finland). In 2017 is hij te gast voor masterclasses aan de Escuela Superior de Musica te Porto (Portugal) en de ‘International Music Summer Academy’ te Dinant (België).